Mistä voisi aloittaa?

Löydä sisäinen motivaatiosi ja rakenna oma polkusi taitavaksi pelaajaksi. 

Esimerkiksi dynaaminen harjoittelu on tehokasta ja monipuolista treeniä, joten siihen kannattaa käyttää ainakin jonkin verran aikaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pelkästään harjoitteluun käytetty suuri tuntimäärä ei läheskään aina johda parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, vaan mukaan tarvitaan myös laadullisia tekijöitä. Tarvitaan oikeanlaista ravintoa, lepoa ja palautumista sopivassa määrin suhteessa harjoittelun rasitukseen. Pitää myös olla kärsivällinen, sitkeä ja uuttera ja etenkin kannattaa asettaa sopivia mitattavia tavoitteita.

AC Oulu - goal - Mäkelä

Motivaation osalta on syytä muistaa, että asioihin vaikuttavat sekä sisäinen että ulkoinen motivaatio. Ulkoinen motivaatio voi syntyä jalkapallossa esimerkiksi otteluiden yleisön tai fanien kannustuksesta. Tämän seikan huomaa helposti, kun otetaan esimerkiksi ns. kotikenttäetu. Kotikenttäedussa on suurelta osin kyse ulkoisen motivaation synnyttämästä ylimääräisestä latauksesta, jonka synnyttävät omat kannattajat hyvällä kannustuksella pelin aikana.

Sisäinen motivaatio liittyy omien tavoitteiden asettamiseen ja saavuttamiseen, joten jalkapallossa sisäisellä motivaatiolla on suuri merkitys mm. omatoimiseen harjoitteluun. Jos omana tavoitteena on esimerkiksi olla taitava hyökkääjä ja hyvä maalintekijä, niin nämä tavoitteet kannattaa huomioida omatoimisen harjoittelun suunnittelussa.

AC Oulu – Jaro

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s