Jalkapalloilijan polttoaine

Pähkinän kuoressa:

Jalkapalloilijan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ruuan ja nesteen saantiin sekä laatuun huomioiden harjoitus- ja ottelukuorma.

Jalkapallon pelaaminen on sekä fyysisesti että psyykkisesti vaativa urheilulaji, jonka harrastaminen edellyttää nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä. 

Jalkapalloilija tarvitsee päivittäin laadukasta ravintoa, joten hyvään ja ravitsevaan ruokavalioon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ranskan perunat, leivonnaiset, kakut ja muut roskaruoat sisältävät usein runsaasti kaloreita, mutta vähän tarpeellisia vitamiineja ja mineraaleja, joten kannattaa rajoittaa roskaruoan määrä minimiin omassa ruokavaliossa ja sen sijaan suosia esimerkiksi ​​hedelmiä, vihanneksia, marjoja ja täysjyväviljaa.

Kun mietitään jalkapalloilijan “polttoainetta”, niin siihen ei ole olemassa yksiselitteisesti yhtä ainoaa oikeaa reseptiä tai ravitsemussuunnitelmaa. Ravinnon tarve on yksilöllinen ja siihen voivat vaikuttaa harjoitusten määrä ja kuormitus sekä pelaajan omat tavoitteet. Lisäksi merkitystä on myös sillä, että onko kyseessä treenikausi, pelikausi tai vaikkapa kuntoutumisvaihe loukkaantumisen jälkeen.

Kokojyvät: kaura, täysjyväleipä, -pasta, ruskea riisi

Hedelmät: omena, päärynä, banaani, appelsiini, ananas, vesimeloni

Vihannekset: kukkakaali, parsakaali, porkkana, herne, bataatti, kurkku, salaatit, paprika, tomaatti

Juoma: maito, vesi

Ja edellisten lisukkeeksi sopii hyvin kala, kana ja muut vähärasvaiset tuotteet.

Arkisalaatti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s